2024 Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadar?

Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadar

Psikoteknik Belgesi süresi ne kadar, Psikoteknik Belgesi geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır. Bu sürenin sonunda, belgenin yenilenmesi gerekmektedir. Yenileme işlemi için tekrar Psikoteknik testine girilerek, belgenin süresi uzatılabilir.

Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadar?

Psikoteknik Belgeleri, sürücülerin psikolojik açıdan sürücülük değerlerini ölçen bir test sistemi olduğu için her 5 (beş) yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Yani geçerlilik süresi 5 (beş) yıl olarak belirlenmiştir.

Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadar
Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadar

4925 sayılı Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 34’üncü maddesinin (e) bendinde “psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösterir bir sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından (Psikoteknik Merkezi) her 5 (beş) yılda bir almaları yasal zorunluluktur.” şeklinde belirtilmiştir.

Psikoteknik Belgesi Süresi 5 (beş) yıldır. Psikoteknik kaç sene geçerli, Psikoteknik Belgesi kaç yıl geçerli, Psikoteknik kaç yıl geçerli, Psikoteknik Raporu kaç yıl geçerli bu soruların hepsine “Psikoteknik Belgesi geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır” yanıtını vermiştik. Bu süre, Psikoteknik Raporunun ve belgenin geçerliliğini belirtmek için standart olarak kabul edilir.

Psikoteknik Yenilemesi Nasıl Yapılır?

Psikoteknik testini geçtikten sonra Psikoteknik Raporunun, Psikolog onayı aldıktan sonra ilgili hastanenin Psikiyatri bölümünde onaylatılması önemlidir. Onaylanan rapor, e-devlet sistemi üzerinden Psikoteknik Belgesi olarak tanımlanır ve bu belge sürücüye 5 yıl boyunca geçerli olur. Bu süreç, ticari taşımacılık yapacak sürücüler için önemli bir adımdır ve belgenin geçerliliğinin süresi dolmadan önce yenilenmesi gerekmektedir.

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır?

Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadar, Psikoteknik Belgesi fiyatları her yıl değişmektedir. 2024 Psikoteknik Belgesi fiyatı için lütfen danışmanlarımız ile +90 216 493 6 493 numaramızdan bilgi talep ediniz.

Sağlık Bakanlığı denetimindeki kurumumuz psikoteknik belgesi verme yetkisine sahiptir. Siz değerli adaylarımızı kurumumuza ziyaret etmeye davet ediyoruz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz.
Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadar, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alın

Psikoteknik Belgesi Süresi Ne Kadar, Pendik Denge Psikoteknik Merkezi sayesinde 1 saatte Psikoteknik Belgesi alabilirsiniz. Güncel fiyatlar ve randevu talepleriniz için lütfen Danışmanlarımızdan bilgi isteyiniz. Psikoteknik Merkezimizden detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi yanında SRC Belgesi ihtiyaçlarınız için SRC Kursumuzdan bilgi talep edebilirsiniz. 1 Ayda SRC Belgesi için SRC Kursumuza müracaat etmenizi tavsiye ederiz. Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız için bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

5/5 (1 Review)