2024 Psikoteknik Nedir?

Psikoteknik Nedir

Psikoteknik Nedir?” sorusuna yanıt olarak, Psikoteknik Belgesi, ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapacak sürücüler için zorunlu olan ve 1 saatlik bir test sonucunda alınan bir rapordur. Bu belge, Sağlık Bakanlığına bağlı Psikoteknik Merkezleri tarafından sağlanmaktadır. Kartal Psikoteknik, Tuzla Psikoteknik, Pendik Psikoteknik ve Denge Psikoteknik Merkezi olarak, Psikoteknik Belgesi ve Raporu alacak tüm adaylarımıza 1 saat içinde Psikoteknik testi uygulamaktayız.

Psikoteknik Nedir?

Psikoteknik nedir, Pendik Psikoteknik Merkezi olarak hizmet sağlıyoruz. Pendik Psikoteknik Belgesi, Pendik Psikoteknik Raporu ve Pendik Psikoteknik Testi ile 1 saat içinde Psikoteknik Belgenizi hemen alabilirsiniz.

Psikoteknik Nedir Psikoteknik Belgesi
Psikoteknik Nedir Psikoteknik Belgesi

Psikoteknik Değerlendirme Sistemi nedir?

Sürücülerde güvenli araç kullanımı için temel olarak bulunması gereken dikkat, algı, hafıza, muhakeme yeteneği, hız-mesafe tahmini gibi zihinsel özellikler, tepki hızı, el-ayak koordinasyonu, göz gibi psiko-motor yetenekler ve beceri düzeyi ile risk alma, saldırganlık, sorumluluk, kendini kontrol gibi tutum, davranış, alışkanlık ve kişilik özelliklerinin ölçülüp analiz edildiği bir uygulamadır. Bu özellikler, bilgisayar destekli simülatör test sistemleri kullanılarak değerlendirilir.

Bu şekilde, bir sürücünün bir aracı kullanabilmesi için gerekli olan yetenek ve becerilere sahip olup olmadığı, ayrıca trafik kurallarına uyum eğilimi hakkında analiz sonuçlarının elde edilmesi mümkün olur.

Psikoteknik değerlendirme merkezlerinde Psikiyatri Uzmanı ve Psikologlar eşliğinde test yapılmaktadır.

Yasal mevzuatlara göre, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 79. maddesi uyarınca, belirli nitelikteki trafik suçlarını işleyen sürücüler, belirlenen prosedürlere uygun olarak Psikoteknik Değerlendirme ve Psikiyatri Uzmanı Muayenesine tabi tutulurlar. Muayene sonucunda uygun bulunan sürücülerin ehliyetleri, ilgili kanun maddesinde belirtilen sürenin sonunda iade edilir.

KTY 60 e (Karayolu Taşıma Yönetmeliği Madde 60 Bendi E)

Ticari araç kullanıcılarının bedensel ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını belgeleyen bir sağlık raporu almaları zorunludur ve her 5 yılda bir yenilenmelidir. Bu raporu yetkili sağlık kuruluşlarından almak gerekmektedir.

Psikoteknik Belgesi Nasıl alınır?

Doğru cevapları veren sürücüler psikoteknik testlerinde başarılı olarak kabul edilirler. Psikoteknik testler, sürücülerin dikkat, algı, hafıza, tepkime hızı, el-ayak koordinasyonu gibi zihinsel ve psikomotor yeteneklerini ölçer. Bu testlerde başarılı olmak, sürücülerin trafikte daha güvenli ve uyumlu davranacaklarına dair bir gösterge olarak kabul edilir.

Psikoteknik için gerekli evraklar nelerdir ?

Ehliyet ve Kimlik belgesi fotokopisi yeterlidir.

Psikoteknik Değerlendirme Fiyatı ne kadardır?

Psikoteknik Belgesi fiyatları her yıl güncellenir ve değişiklik gösterebilir. Detaylı bilgi almak ve güncel ücretler hakkında bilgi edinmek için lütfen bizimle iletişime geçin. Size en güncel bilgileri sağlamaktan memnuniyet duyarız.

Psikoteknik Nedir?
Psikoteknik Nedir?

Kimler Psikoteknik Almalıdır?

Ticari araç sürücüleri, 100 ceza puanını dolduranlar, alkol veya uyuşturucu nedeniyle ehliyetini kaybedenler ve yasal hız limitlerinin üzerinde hız yaparak ceza alan sürücülerin trafikteki davranışları ciddi birer sorundur. Bu gibi durumlarda sürücülerin trafik kurallarına uymaları, güvenli ve sorumlu bir şekilde araç kullanmaları önemlidir. Bu kişilerin Psikoteknik Belgesi testine girerek belgeleri almaları gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı denetimindeki kurumumuz psikoteknik belgesi verme yetkisine sahiptir. Siz değerli adaylarımızı kurumumuza ziyaret etmeye davet ediyoruz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz.
Psikoteknik Nedir, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alın

Pendik Denge Psikoteknik Merkezi sayesinde 1 saatte Psikoteknik Belgesi alabilirsiniz. Güncel fiyatlar ve randevu talepleriniz için lütfen Danışmanlarımızdan bilgi isteyiniz. Psikoteknik Merkezimizden detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi yanında SRC Belgesi ihtiyaçlarınız için SRC Kursumuzdan bilgi talep edebilirsiniz. 1 Ayda SRC Belgesi için SRC Kursumuza müracaat etmenizi tavsiye ederiz. Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız için bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

5/5 (2 Reviews)