2023 Psikoteknik Ücreti

2023 Psikoteknik Ücreti

2023 Psikoteknik Ücreti, tüm Türkiye genelinde 750,00 TL olarak belirlendi. 1 saat Psikoteknik Belgesi alabilirsiniz. Pendik Psikoteknik, Tuzla Psikoteknik, Gebze Psikoteknik ve Dilovası Psikoteknik olarak Pendik bölgesinde aktif hizmet veren Denge Psikoteknik Merkezi ile belgenizi hemen alın.

2023 Psikoteknik Ücreti

2023 Psikoteknik Ücreti, ticari araç kullanıcıları için 750,00 TL’dir. Alkol, drift, hız vb ehliyet kaptırmalarda uygulanacak 2023 Psikoteknik Ücreti ise 1.500,00 TL’dir. Belgenizi alırken lütfen kurumun ruhsatınız ibraz etmesini talep ediniz. Sizlere düşük fiyatlarda, kuruma gelmeden, cihaza girmeden psikoteknik belgesi vereceğiniz iddia eden kurumları lütfen Sağlık Bakanlığına bildiriniz. Psikoteknik Belgesi; kişinin algı, muhakeme, görsel bellek, hız, mesafe ve refleks gibi kabul görmüş norm değerlerini ölçen ve 1 saat 15 dakika süren bir testtir. Sağlık Bakanlığına bağlı merkezlerde gireceğiniz testlerde sizlere Psikolog eşlik etmektedir. Test 12 (on iki) aşamadan oluşmakta ve ispatlanmış veriler ışığında sizlerin algı ve reflekslerini ölçmektedir.

Ülkemizde trafiğin güvenli olması açışından önemli konumda olan Psikoteknik Merkezlerinin değeri her geçen gün artmakta ve fark edilmektedir. Trafik de meydana gelen kazaların insan unsuru oranının %96 olduğunu unutmayalım. Bu oranın düşürülmesi, daha bilinçli sürücülerin trafik toplumu içerisinde yer almasını sağlamak Psikoteknik Merkezlerinin asli görevidir. Alanında uzman Psikologlar sayesinde ve bağlı bulundukları Psikoteknik Merkezleri ile bunları başarmayı hedefliyoruz.

Sağlık Bakanlığına bağlı Psikoteknik Merkezinde 1 saat 15 dakika Psikolog eşliğinde girdiğiniz algı, muhakeme, görsel bellek, hız, mesafe ve refleks gibi önemli becerilerinizi 12 (on iki) testten sonrasında Psikiyatri onay süreci başlamaktadır. Psikiyatrinin almış olduğunuz Psikoteknik Raporuna onay vermesi ile Psikoteknik Belgenizi e-Devlet, e-Nabız, e-Rapor kısımlarından ulaşabilirsiniz. Psikoteknik test sonucunuz, Psikiyatri tarafından onaylanmış ise almış olduğunuz Psikoteknik Belgeniz 5 (beş) yıl geçerli olacaktır. Eğer, Psikiyatri tarafından Psikoteknik Belge testiniz onaylanmamış ise 1 (bir) ay içinde bağlı bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz etmeniz gerekir.

Psikoteknik Ücretleri 2023 yılında ne kadar? şeklinde tarafımıza sorulmaktadır. 2023 Psikoteknik Ücreti ülke genelinde Trafik Güvenliği Psikoteknik Merkezleri Derneğinin almış olduğu karar ile;

  • 2023 Psikoteknik Ücreti (ticari araç kullanıcıları için) : 750,00 TL
  • 2023 Psikoteknik Ücreti (alkol, drift, hız vb ehliyet kaptıranlar için) : 1.500,00 TL

şeklinde belirlenmiştir.

2023 Psikoteknik Ücreti
2023 Psikoteknik Ücreti

Psikoteknik Ücreti ve Aşamaları

Psikoteknik Ücreti ekonomik açıdan alacak kişilere kolaylık sağlamak nedeni ile makul fiyatlar uygulanmaktadır. Bildiğiniz üzere trafik kazalarının oluşmasında insan faktöre %96 oranındadır. Bu trafik meydana gelebilecek herhangi bir kaza durumunun gerek sürücüleri gerekse yayaları da ilgilendirdiğini unutmayalım. Psikoteknik testlerinin amacı kişinin algı, refleks, muhakeme, hız, mesafe ve görsel bellek gibi becerilerini test etmektedir. Bu becerilerin yetersiz olması sonucunda meydana gelebilecek kazalarında önüne geçmeyi hedeflemektedir. Uzman Psikologlar eşliğinde girdiğiniz testler neticesinde durumunuzu en son Psikiyatri incelemekte ve karar vermektedir.

Psikoteknik Ücreti ise bu kadar değeri ölçen ve 5 (beş) yıl gibi bir sürede yenilenen bir belge için uygun tutulmaktadır. Trafikte sadece ticari araç kullanıcıları değil, ehliyet belgesini yeni alacak kişilerinde bu belgeyi gönüllü veya zorunlu alması açıkçası öngörümüzdür. Neticede trafik toplumu içerisinde her birimiz hareket etmekte ve kimlerin sürücülük becerilerinin sürüşe yatkın olduğunu bilmemekteyiz. Olumsuz bir hareket veya bir durum trafik içerisinde tüm sürücüleri etkileyecektir. Direksiyon başına her geçtiğinde agresif davranan bir kişi trafik içerisinde sizin bir trafik kazasına karışmanıza neden olabilecektir. Psikoteknik Belgesi, bu noktada herkes için hatta her yıl verilmesi gereken bir belge olmalıdır.

Psikoteknik Ücreti ile ilgili epey söz ettik, gereksinimlerinden bahsettik… Peki! Psikoteknik Belgesi Aşamaları nelerdir? sorusuna cevap vermiş olalım. Psikoteknik için öncelikle gerekli evraklar ile taahhüt belgesini doldurmanız gerekir. Teste gireceğiniz cihaz sizlere tanıtılır. Test aşamalarından bahsedilir ve teste alınırsınız. Test odası sesli kameralar ile kayıt edilmektedir. Aynı zamanda test cihazında bulunan kamera ise rastgele sizin fotoğrafını çekmektedir. Onun için eğilme, çömelme, cihazdan kalkma gibi eylemleri yapmamanız ve 1 saat 15 dakika testlere odaklanmanız gerekir. Toplamda 12 (on iki) teste tabi olursunuz.

Test sonrası geçerli / geçersiz durumunuzu gösteren raporunuzu çıktısını Psikolog alır ve ilgili hastanelerin Psikiyatri bölümlerine giderek raporunuzu onaylatırsınız. Onaylanmasının ardından e-Devlet, e-Nabız, e-Rapor sistemlerinde belgenizi görebilirsiniz. 5 (beş) yıl geçerli olduğu için 5 (beş) yıl sonunda Psikoteknik Belgenizi yenilemeniz gerekir.

Psikoteknik Ücreti (Ticari Araç Kullananlar)

2023 Psikoteknik Ücreti ticari araç kullanan sürücüler için farklılık göstermekte ve en düşük tarife uygulanmaktadır. Ticari araç kullanan için 2023 Psikoteknik Ücreti ise;

  • Taksi şoförü psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Dolmuş şoförü psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Kamyon şoförü psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Otobüs şoförü psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Minibüs şoförü psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Tramvay şoförü psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Vatman için psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Şoför için psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Nakliyeci için psikoteknik ücreti : 750,00 TL
  • Servis Şoförü için psikoteknik ücreti : 750,00 TL

şeklinde belirlenmiştir.

Psikoteknik Ücreti (Ehliyet Kaptıranlar)

Psikoteknik Ücreti farklı nedenler dolayı ehliyet kaptıran ve ehliyetini geri almak isteyen sürücüler için farklılık göstermekte ve ticari araç kullananlara göre farklı tarife uygulanmaktadır. Ehliyet kaptıranlar için 2023 Psikoteknik Ücreti ise;

  • Alkolde ehliyet kaptıranlar için psikoteknik ücreti : 1.500,00 TL
  • Driftten ehliyet kaptıranlar için psikoteknik ücreti : 1.500,00 TL
  • Hızdan ehliyet kaptıranlar için psikoteknik ücreti : 1.500,00 TL

şeklinde belirlenmiştir.

Psikoteknik Ücreti Uygun Ödeme Koşulları

Psikoteknik Ücreti genellikle Psikoteknik Merkezleri tarafından nakit olarak kabul edilmektedir. Pendik bölgesinde bulunan Tuzla ve Kartal bölgelerine yakın Psikoteknik Merkezimiz de Psikoteknik Belgesi alacak tüm adaylarımız için uygun ve taksitli ödeme seçeneklerini de sunmaktayız. Psikoteknik Merkezimizin grup şirketlerimizin bir kolu olması nedeni ile bankalar ve özel ödeme yöntemleri ile yapmış olduğumuz anlaşmalar ile online ödeme alabilmekteyiz. Yapacağınız ödemeler ise kredi kartınıza göre vade farklı veya vade farksız 12 taksite kadar olabilmektedir. Pendik de Psikoteknik Merkezleri arıyorsanız sizlere Denge Psikoteknik Merkezi olarak 12 Taksit imkanı ile Psikoteknik Raporu sağlayabiliriz. Psikoteknik testine girmeden önce randevu oluşturmayı unutmayınız.

2023 Psikoteknik Ücreti ile ilgili yazdığımız bu yazımızda sizlere tüm detayları ile bilgileri aktarmaya çalıştık. “Daha bilinçli sürücüler ve trafik toplumu için zamanında Psikoteknik Belgesi önemli” diyoruz efendim… Psikoteknik Merkezimiz, Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 18:00 saatlerinde hizmet vermekte olup Pazar günleri kapalıdır.

2023 Psikoteknik Ücreti ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları müşteri temsilcilerimize sorabilirsiniz.

1 Saatte Psikoteknik Raporu
1 Saatte Psikoteknik Raporu

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır diye merak eden adaylarımız için Psikoteknik Telefon linki üzerinden iletişim bilgilerimize ulaşabilir, 1 günde Psikoteknik Belgenizi alabilirsiniz.

1 Ayda SRC Belgesi için SRC Kursumuza müracaat etmenizi tavsiye ederiz. Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız için bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

5/5 (2 Reviews)