2024 Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım?

Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım

Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım, Alkolden ehliyetinizi kaybetmeniz durumunda psikoteknik belgesi almak isterseniz, bu belgeyi almak için belirli adımları izlemeniz gerekecektir. Ancak, trafikte seyir halindeyken uymamız gereken kanunlar ve trafik kuralları vardır ve sürücüler olarak bu kurallara uymak zorundayız.

Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım?

Sürücülerin kurallara uymaması durumunda cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu kurallardan biri ve en önemlisi ise alkollü bir şekilde araç kullanmamaktır.

Alkollü araç kullanmanın yasal sınırları vardır. Hususi araçlar için bu sınır 0.50 promil iken diğer araçlar için 0.20 promildir. Bu sınırları aşan sürücüler, araçlarının trafikten men edilmesi ve cezai işlemlerle karşılaşabilirler. 2024 yılında alkollü araç kullanmanın cezai yaptırımları belirlenmiştir. İlk kez alkol cezası alan bir sürücü idari para cezası ödemekle karşı karşıya kalır ve ehliyetine 6 ay el konulur.

Eğer stajyer ehliyeti olan biri alkollü araç kullanırsa, aynı cezalara ek olarak 6 ay boyunca ehliyetine el konulur ve daha sonra ehliyet sınavlarına girerek psikoteknik belgesi almak zorundadır. İkinci kez alkol cezası alan bir sürücü ise daha yüksek bir ceza ödemekle ve ehliyetine daha uzun süre el konulmakla karşılaşır.

Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım
Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım

2024 yılında ikinci kez alkol cezası alan bir sürücünün ödeyeceği idari para cezası daha yüksek olarak belirlenmiştir. Bu ceza, ödeme yapıldığı takdirde %15 indirim uygulanarak 15 gün içinde ödenmelidir.

Bu cezaları ödememek halinde hapis cezası uygulanmaz ancak icra takibi başlatılabilir. Alkollü araç kullanarak ehliyetini kaybeden sürücülerin psikoteknik belgesi almaları zorunludur. Ancak bu belgeyi alabilmek için önce 6 aylık ehliyet el koyma cezasının sona ermesi gerekir.

Alkol nedeniyle ehliyeti kaptıran sürücülerin psikoteknik belgesi için ödeyecekleri idari para cezası bulunmaktadır. Her sürücü aynı kanunlara tabidir. İkinci kez alkol cezası alan sürücülerin cezaları artar. Cezai yaptırımların yanı sıra alkollü araç kullanmak hem maddi zararlara hem de fiziksel zararlara yol açabilir.

Bu nedenle, alkollü araç kullanmaktan kaçınılmalıdır. Alkol, sürücülerin yeteneklerini olumsuz etkiler. Küçük dozlarda alkol tüketiminin sabırsızlık ve reflekslerin yavaşlamasıyla ilişkilendirildiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Fazla alkol tüketimi ise göz kararması, uyku hali, dikkat bozukluğu ve uyuşukluk gibi etkilere neden olabilir. Bu durumda sürücülerin hızlanma yetenekleri azalır ve kazalara yol açabilir. Ayrıca mesafe tahminleri de olumsuz etkilenebilir.

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır?

Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım, Psikoteknik Belgesi fiyatları her yıl değişmektedir. 2024 Psikoteknik Belgesi fiyatı için lütfen danışmanlarımız ile +90 216 493 6 493 numaramızdan bilgi talep ediniz.

Sağlık Bakanlığı denetimindeki kurumumuz psikoteknik belgesi verme yetkisine sahiptir. Siz değerli adaylarımızı kurumumuza ziyaret etmeye davet ediyoruz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz.
Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alın

Alkolden Ehliyet Kaptırdım Psikoteknik Nasıl Alırım, Pendik Denge Psikoteknik Merkezi sayesinde 1 saatte Psikoteknik Belgesi alabilirsiniz. Güncel fiyatlar ve randevu talepleriniz için lütfen Danışmanlarımızdan bilgi isteyiniz. Psikoteknik Merkezimizden detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi yanında SRC Belgesi ihtiyaçlarınız için SRC Kursumuzdan bilgi talep edebilirsiniz. 1 Ayda SRC Belgesi için SRC Kursumuza müracaat etmenizi tavsiye ederiz. Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız için bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

0/5 (0 Reviews)