2024 Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur?

Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur

Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur, Psikoteknik belgesi, araç kullanma yeterliliğine sahip olan kişiler için gereklidir. Bu belge, araç kullanıcılarının fiziksel ve psikolojik uygunluğunu kanıtlar niteliğindedir.

Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur?

Bu belge, bu kişilerin trafikte güvenli ve bilinçli olduğunu gösterir. Belgeyi almak için ilgili psikoteknik merkezlerinde muayene olmak ve muayeneyi olumlu bir şekilde tamamlamak gerekmektedir. Türkiye’de bütün ticari araç kullanan kişiler için psikoteknik belgesi zorunludur. Özellikle taksi, otobüs, minibüs ve metrobüs şoförlerinin bu belgeye sahip olması gerekmektedir. İstanbul Taksi Esnaf Odası’nın 2018 verilerine göre Türkiye genelinde 75.000’e yakın taksi bulunmaktadır. Aynı şekilde minibüs ve otobüs gibi ticari araçlar kullanan sürücülerin de psikoteknik belgesi almaları zorunludur.

Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur
Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan şoförler de, özellikle otobüs ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullananlar da psikoteknik belgesine sahip olmalıdır. Ayrıca ticari taksi, otobüs, dolmuş, minibüs gibi araçları kullanabilmek için e-tuhim üzerinden şoför kartı alınması da psikoteknik belgesi gerektirir. Marmaray ve metro gibi raylı sistemleri kullanan vatmanların da psikoteknik belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Aynı şekilde tramvay sürücülerinin de bu belgeye sahip olmaları zorunludur. Dağıtım ve market kuryeleri, vale hizmeti veren sürücüler, ağır vasıta kullanıcıları ve bazı kurumsal işlerde çalışan kişiler de psikoteknik belgesine sahip olmak zorundadır. Bu belgenin geçerlilik süresi 5 yıldır ve süresi geçen veya belge almayan kişilere ve firmalara cezai işlem uygulanmaktadır.

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır?

Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur, Psikoteknik Belgesi fiyatları her yıl değişmektedir. 2024 Psikoteknik Belgesi fiyatı için lütfen danışmanlarımız ile +90 216 493 6 493 numaramızdan bilgi talep ediniz.

Sağlık Bakanlığı denetimindeki kurumumuz psikoteknik belgesi verme yetkisine sahiptir. Siz değerli adaylarımızı kurumumuza ziyaret etmeye davet ediyoruz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz.
Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alın

Psikoteknik Belgesi Kimlere Zorunludur, Pendik Denge Psikoteknik Merkezi sayesinde 1 saatte Psikoteknik Belgesi alabilirsiniz. Güncel fiyatlar ve randevu talepleriniz için lütfen Danışmanlarımızdan bilgi isteyiniz. Psikoteknik Merkezimizden detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi yanında SRC Belgesi ihtiyaçlarınız için SRC Kursumuzdan bilgi talep edebilirsiniz. 1 Ayda SRC Belgesi için SRC Kursumuza müracaat etmenizi tavsiye ederiz. Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız için bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

0/5 (0 Reviews)