2024 Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır?

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır, Psikoteknik Belgesi almak için, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Psikoteknik Merkezi‘ne giderek Psikolog eşliğinde Psikoteknik Cihazına girilerek 1 saat 20 dakikalık Psikoteknik Testi yapılır. Sonrasında alınan Psikoteknik Raporu, ilgili hastanenin Psikiyatri bölümünde onaylatılarak e-devlet sistemine aktarılır.

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır?

Psikoteknik Belgesi alma süreci genellikle 1-2 saat içinde tamamlanır, yani ortalama olarak bir günde alınabilir. Bu belgenin geçerliliği ise 5 (beş) yıldır. Psikoteknik testi, genellikle 12 testten oluşur ve 3’ten fazla yetersiz sonuç almanız durumunda Psikiyatri onayına sunulur. Psikoteknik Testleri, 7/24 görüntü ve ses kaydı yapılan özel odalarda gerçekleştirilir. Bu kayıtlar, Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na uygun olarak Sağlık Bakanlığı’na teslim edilir ve denetimlerde görüntü, ses, e-arşiv ve genel raporlamalar sunulur.

Ayrıca, Psikoteknik Cihazı bazı zaman aralıklarında kişinin fotoğrafını çekerek rapora ekler. Ancak unutulmamalıdır ki, Psikoteknik Testine girmeden önce veya bir başkasının yerine teste girmek yasal değildir ve yasal işlemler uygulanır. Hiçbir Psikoteknik Merkezi bu tür taleplerde bulunmaz ve böyle bir durumda yasal işlem başlatılır. Benzer durumları Sağlık Bakanlığı’na bildirmek ise vatandaşlık görevidir.

Psikoteknik Raporunuz, Psikolog tarafından e-imza ile imzalandıktan sonra ilgili hastanenin Psikiyatri bölümüne sunulur. Psikiyatri, raporu onaylamadan önce verilen sonuçları değerlendirir, gerekirse size bazı sorular yöneltebilir veya anket yaparak kişilik analizi yapar ve onay verir.

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır
Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır

Psikoteknik Nasıl Alınır? İşte adımları

  1. Adım: Sağlık Bakanlığı’na bağlı Özel Psiko-teknik Değerlendirme Merkezi’nde Psikoteknik Randevusu oluşturmanız gerekmektedir.
  2. Adım: Psikoteknik Randevusu saatine yarım saat kala, Psikoteknik Merkezinde hazır bulunmanız gerekmektedir.
  3. Adım: Psikoteknik Merkezi‘nde, Psikolog eşliğinde taahhütname sözleşmesini doldurmanız ve ehliyet ile kimlik fotokopilerinizi vermeniz gerekmektedir. Ardından, ilgili personel sizi sorumlu Psikologa yönlendirerek teste hazırlar.
  4. Adım: Psikolog, size ön bilgilendirme yapar ve bilgilerinizi Psikoteknik Cihazına girerek test başlama sürecinizi belirler.
  5. Adım: Psikoteknik testi başladıktan sonra 12 adet test 1 saat 20 dakika sürecektir. Her bir test sonrası, size sesli ve görüntülü anlatım yapılacak ve ilgili Psikolog sıradaki test hakkında kısaca bilgilendirme yapacaktır. (Psikolog, testinize müdahale etmez, bu nedenle müdahale talebinde bulunmayınız)
  6. Adım: Test sonrası, Psikolog raporunuzu inceleyecek ve test durumunuzu size bildirecektir. Raporunuzu dijital e-imza ile imzalayacaktır.
  7. Adım: İmzalanan Psikoteknik raporunuzla, ilgili hastanelerin psikiyatri bölümüne giderek psikiyatri onayı almanız gerekmektedir.
  8. Adım: Psikiyatrinin raporunuzu onaylamasıyla birlikte, raporunuz e-devlet sistemi üzerinde tanımlanır.
  9. Adım: Onaylanan rapora, e-devlet üzerinden erişebilir ve isterseniz “Belge Oluştur” diyerek barkodlu çıktısını alabilirsiniz.

Tebrikler olsun! Aldığınız Psikoteknik belgesinin 5 (beş) yıl geçerliliği olduğunu unutmayınız. Psikoteknik belgesinin süresi bitimine 1 hafta kala, belgenizi yenilemek için işlemleri başlatmanız gerekmektedir. Psikoteknik belgesini yenileme işlemi, ilk alım sürecinde uyguladığınız tüm adımları tekrarlamayı gerektirir.

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır?

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır, Psikoteknik Belgesi fiyatları her yıl değişmektedir. 2024 Psikoteknik Belgesi fiyatı için lütfen danışmanlarımız ile +90 216 493 6 493 numaramızdan bilgi talep ediniz.

Sağlık Bakanlığı denetimindeki kurumumuz psikoteknik belgesi verme yetkisine sahiptir. Siz değerli adaylarımızı kurumumuza ziyaret etmeye davet ediyoruz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz.
Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alın

Psikoteknik Belgesi Nasıl Alınır, Pendik Denge Psikoteknik Merkezi sayesinde 1 saatte Psikoteknik Belgesi alabilirsiniz. Güncel fiyatlar ve randevu talepleriniz için lütfen Danışmanlarımızdan bilgi isteyiniz. Psikoteknik Merkezimizden detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi yanında SRC Belgesi ihtiyaçlarınız için SRC Kursumuzdan bilgi talep edebilirsiniz. 1 Ayda SRC Belgesi için SRC Kursumuza müracaat etmenizi tavsiye ederiz. Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız için bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

5/5 (1 Review)