2024 Psikoteknik Değerlendirilmesinde İncelenen Sürücü Özellikleri Nelerdir?

Psikoteknik Değerlendirilmesinde İncelenen Sürücü Özellikleri Nelerdir

Psikoteknik Değerlendirilmesinde İncelenen Sürücü Özellikleri Nelerdir, Psikoteknik değerlendirmesi, sürücülerin aşağıdaki özelliklerini içeren bir dizi testten oluşur: Algı, muhakeme, refleks gibi sürücülüğe etki eden psikolojik değerler. Bu testlerin toplam 12 adettir ve sürücülerin sürücülük açısından psikolojik yeterliliklerini değerlendirir. Pendik de Psikoteknik Merkezi olarak hizmet sağlıyoruz. Pendik Psikoteknik Belgesi, Pendik Psikoteknik Raporu ve Pendik Psikoteknik Testi ile 1 saatte Psikoteknik Belgenizi hemen alabilirsiniz.

Psikoteknik Değerlendirilmesinde İncelenen Sürücü Özellikleri Nelerdir?

Psikoteknik Değerlendirilmesinde İncelenen Sürücü Özellikleri Nelerdir
Psikoteknik Değerlendirilmesinde İncelenen Sürücü Özellikleri Nelerdir

Psikoteknik değerlendirmede şoförlerin aşağıdaki kabiliyet ve becerileri, bilgisayar destekli test metotları kullanılarak ölçülür:

  • Dikkat: Şoförlerin, testin içeriğini oluşturan çeşitli uyaranlar arasından en önemli olanları seçici bir şekilde algılaması ve bu kritik uyaranlara yönlendirilmesi gerekmektedir.
  • Anlama ve değerlendirme (Muhakeme) Kabiliyeti: Analitik düşünce yeteneğinin kullanıldığı bu kabiliyet, olgular arasındaki bağıntıları sağlayan ilkeleri anlayabilme yeteneğini ölçer.
  • Hız ve Mesafe Algılama: Hareket halindeki nesnelerin hızlarını ve hedeflere olan mesafelerini tahmin etme yeteneği, sürücülerin tehlike oluşturmadan davranmalarını sağlar.
  • Geniş Açı Görüş Alanı İçinde Uyaranı Fark Etme: Şoförlerin, geniş açı görüş alanı içindeki uyaranları fark etme ve doğru tepkiler verme yetenekleri değerlendirilir.
  • Şekil Algılamada Görsel Süreklilik: Şekillerin kavranmasında seçici davranma yeteneği ve bu şartları sürekli takip etme yeteneği, bu özelliği değerlendiren bir testle ölçülür.
  • Görsel Hafıza: Görsel ortamdaki bilgilerin hızlı bir şekilde algılanması ve hafızada tutulma başarısı, trafik ortamını içeren resimlerle yapılan bir testle incelenir.

Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır?

Psikoteknik Belgesi fiyatları her yıl değişmektedir. 2024 Psikoteknik Belgesi fiyatı için lütfen danışmanlarımız ile +90 216 493 6 493 numaramızdan bilgi talep ediniz.

Sağlık Bakanlığı denetimindeki kurumumuz psikoteknik belgesi verme yetkisine sahiptir. Siz değerli adaylarımızı kurumumuza ziyaret etmeye davet ediyoruz.

1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alabilirsiniz.
Psikoteknik Değerlendirilmesinde İncelenen Sürücü Özellikleri Nelerdir, 1 Saatte Psikoteknik Belgesi Alın

Pendik Denge Psikoteknik Merkezi sayesinde 1 saatte Psikoteknik Belgesi alabilirsiniz. Güncel fiyatlar ve randevu talepleriniz için lütfen Danışmanlarımızdan bilgi isteyiniz. Psikoteknik Merkezimizden detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

Psikoteknik Belgesi yanında SRC Belgesi ihtiyaçlarınız için SRC Kursumuzdan bilgi talep edebilirsiniz. 1 Ayda SRC Belgesi için SRC Kursumuza müracaat etmenizi tavsiye ederiz. Psikoteknik Belgesi ihtiyaçlarınız için bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.  

5/5 (1 Review)